Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4

From - To

7.09 17.09

Place

Rue de Ligne, 8 - 1000 Brussels
RENEWAL

Studio Vera Nooijen

About

Re-value draait om het herwaarderen van het restmateriaal dat overblijft na het verwerken van natuursteen. Elk stuk natuursteen heeft zijn unieke vormen, kleuren en patronen. Dit komt doordat natuursteen afkomstig is van de aardkorst en deze over heel de wereld verschillend is. Het waarde contrast tussen stukken natuursteen is erg groot, dit zie je terug in de esthetische, culturele en financiële waarde. Een hele plaat natuursteen heeft een grote financiële waarde maar het restmateriaal hiervan wordt gezien als waardeloos, terwijl het restmateriaal hetzelfde proces heeft doorgemaakt. Binnen Re-value krijgt het restmateriaal de welverdiende maar verloren waarde weer terug. Denk hierbij aan de culturele en esthetische waarde, door er een eigentijds en functioneel ontwerp van te maken.

Bio: "Vera Nooijen (1998) is een ontwerper die altijd op zoek is naar (nieuwe) materialen en technieken. Je kunt haar werk omschrijven als experimenteel, minimalistisch en simpel maar doeltreffend.

Tijdens haar afstudeerproject genaamd ‘Re-value’ richtte ze zich op het afvalmateriaal uit de marmerindustrie. Ze experimenteerde met het afvalmateriaal en bedacht drie functionele producten; Table Layers, Table Mountain en the Wall Shelves. Met haar project Re-value studeerde ze in 2022 af aan de Willem de Kooning Academie."

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more