M
o
r
e
t
h
a
n
1
0
0
D
e
s
i
g
n
E
v
e
n
t
s
i
n
t
h
e
c
i
t
y
Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4
50
100%

M
e
e
r
d
a
n
1
0
0
d
e
s
i
g
n
e
v
e
n
t
s
i
n
d
e
s
t
a
d

Elk jaar brengt Brussels Design September een honderdtal belgische en internationale ontwerpers samen met designliefhebbers en/of -kenners.

Dit festival nodigt het grote publiek uit om nieuwe facetten van design te ontdekken (Arts&Crafts, juwelen, keramiek, textielkunst, Fablabs, Upcycling,...) doorheen het creatieve denkproces van de exposanten.

Onder de vele evenementen die worden aangeboden, kunnen bezoekers kiezen voor tentoonstellingen, open ateliers, happenings, conferenties, ontmoetingen en workshops die een verrijkende uitwisseling van kennis en gevoeligheden stimuleren.

B
r
u
s
s
e
l
s
t
a
d
v
a
n
d
e
s
i
g
n

Vandaag, meer dan ooit, willen we het imago van Brussel als dynamische en aantrekkelijke stad versterken. We zetten de innovatie van onze jonge designers in de kijker maar geven ook door verschillende designevenementen de commerciële krachten van onze stad een stimulus.

Niemand ontkent nog dat Brussel zich de laatste jaren heeft ontwikkeld als designstad, en dit dankzij het talent en de vindingrijkheid van onze designers. Design begint steeds meer zijn plaats te krijgen in de stad.

Design September heeft zich altijd met de stad willen verbinden om haar diversiteit tot uitdrukking te brengen. Het belang van het evenement en zijn invloed zijn dan ook steeds meer merkbaar: design, in zijn diverse vormen, neemt een steeds belangrijkere plaats in het Brusselse dagelijkse leven in. Stadsmeubilair, installaties, verlichting: de innovatie van onze designers neemt zijn plaats in het stadsbeeld in. n dit met een positieve return voor de stad: qua uitstraling maar ook op economisch en toeristisch vlak.

Brussel heeft belang bij dit soort evenementen die innovatie en creatie in de schijnwerpers zetten. Design September, samen met de steun van het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest, de Stad Brussel en de verschillende publieke en private partners, is trots om daartoe bij te dragen.

B
r
u
s
s
e
l
s
D
e
s
i
g
n
S
e
p
t
e
m
b
e
r
2
0
2
2
"
D
e
s
i
g
n
i
s
t
h
e
a
n
s
w
e
r
"

De maand september heeft opnieuw een mooi aanbod aan culturele initiatieven en verrassingen in petto. Musea, galerijen, ateliers, scholen, winkels en nieuwe gedeelde ruimtes stellen het beste van de Brusselse creativiteit op het vlak van design en innovatie voor.

Via het diverse activiteitenprogramma van de editie 2022 van Brussels Design September kan het grote publiek kennismaken met de designers en hen vragen stellen over allerlei actuele thema’s, zoals het gebruik van onze hulpbronnen, mobiliteit en ecologische uitdagingen.

Een object moet vandaag niet alleen ‘nuttig en mooi’ zijn, maar ook duurzaam. Design belangt iedereen aan. Naast het product en het materiaal waaruit het bestaat, zijn ook de toepassing en de impact ervan op de gebruikers van belang. Productie en toelevering winnen het stukje bij beetje op andere aspecten.

In september zetten we ondernemers die actief zijn in upcycling en circulair en collaboratief design in de kijker. Het festival toont realisaties, roept op tot reflectie en stelt oplossingen en uitwisselingen voor op tijdelijke locaties.

Contemporary Design Market: een inclusievere markt in het licht van de Belgische en Brusselse diversiteit – 24 en 25 september

België wordt geroemd om zijn creativiteit. Brussel staat bekend om haar kosmopolitisme en multidiversiteit. Contemporary Design Market benadrukt deze mix, die een bron is van trots, via een denkoefening rond alle vormen van hedendaags design: diverse culturele contexten en invalshoeken, stijlen, kleuren en visuele talen.
Eregast: Noro Kkhachatryan
Young eregast: Thibeau Scarceriaux
Duo: Gilles Mayk Navangi & Pieter Bostoen

Brussels Design Market: verkoop van duurzame vintage- en tweedehandsobjecten – 24 en 25 september

Dit jaar voor de 20ste keer!
Brussel telt enorm veel adresjes met unieke stukken die iedereen kunnen bekoren en die in elk interieur passen. Vintage staat duidelijk voor een ethische dimensie. En de stad heeft oneindig veel gezellige boetieks waar u in alle rust op zoek kunt naar oud en tweedehands design. Al twintig jaar lang brengt de Brussels Design Market zo’n honderd handelaars samen. Uit alle uithoeken van Europa komen ze hiervoor speciaal naar Brussel.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more