Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4

From - To

7.09 17.09

Place

Rue de Ligne 8, B-1000
RENEWAL

Boutures d'objets

About

"Stekken van voorwerpen" is een ecodesignstudio gevestigd in Orléans (Frankrijk), gespecialiseerd in het ontwerpen van objecten uit alternatieve, gerecyclede of biobased materialen. Stekken geeft een collectie objecten en verlichting uit en begeleidt zowel kleine als grote merken bij het ontwikkelen van eco-ontworpen producten. We presenteren twee projecten die in samenwerking met ontwerper Louise Rué zijn gerealiseerd:

Het Silexus dienblad:
Silexus is geïnspireerd op het werk van steenhouwers. Een stuk steen wordt een nuttig alledaags voorwerp in de handen van een ervaren beeldhouwer: nadat het juiste aanslagpunt is gevonden om de schokgolf te veroorzaken, breekt het af en wordt het een mes. Maar wat gebeurt er met de rest van de steen nadat alle messen zijn verkregen? Silexus is wat er overblijft van de steen na het bewerken.
Ontwerp door Louise Rué.
Dit dienblad is gemaakt van samengeperst koffiedik of avocado-pitten, zaagsel en thermisch gecomprimeerd zetmeel door het bedrijf Matériaux Parisiens. Voordat dit proces werd gekozen, zijn andere experimenten uitgevoerd:

Mycelium
Mineraal composiet van schelpen (in samenwerking met Malakio)
Biocomposiet van hout en gelatine (in samenwerking met Hors Studio)
De plantaardige ballen:
Deze ballen zijn het resultaat van ons onderzoek naar het gebruik en de vormgeving van mycelium. We onderzoeken met name het gebruik van mycelium in bloemschikken als alternatief voor petrochemische bloemschikschuim. De myceliumbal is een container voor verse of gedroogde bloemen, die enkele dagen water kan vasthouden. Het lichte materiaal kan gemakkelijk worden opgehangen om originele bloemstukken te creëren. Aan het einde van zijn levensduur kan de container samen met de planten die het bevat, worden gecomposteerd!
Gecreëerd en geproduceerd door Laurence Saugé (Stekken van voorwerpen) en Louise Rué.
Bio: Met een achtergrond als ingenieur heeft Laurence Saugé een bedrijf opgericht dat haar weerspiegelt, een project waarin kunst, design, ecologie, techniek en innovatie samenkomen. Na 12 jaar in de ontwikkeling van verpakkingen te hebben gewerkt voor luxe merken, werd dit idee in 2019 werkelijkheid met de oprichting van Stekken van voorwerpen. Een naam die een eerbetoon is aan de magie van de natuur en ook verwijst naar delen en de visie van een te creëren tuin.

Louise Rué: Afgestudeerd in 2016 aan de School of Art and Design in Saint-Etienne, richtte Louise het jaar daarop haar eigen ontwerpstudio op in Orléans. Ze ondersteunt ambachtslieden, landschapsarchitecten, kleine merken en bedrijven die haar waarden delen in hun projecten. Haar werk heeft vaak een link met de natuur. Ze nam deel aan het Festival des Jardins de Chaumont-sur-Loire in 2020 en aan het Festival des Jardins de la Côte d'Azur in Nice in 2023.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more