Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4

From - To

7.09 17.09

Place

Rue de Ligne, 8 - 1000 Brussels
RENEWAL

Marieke De Backer

About

Mossel- en oesterschelpen, reststroom uit visrestaurants, worden verwerkt tot een ligbank op het strand volgens circulaire principes. Dit zitmeubel wil de gebruikers doen stilstaan bij het afvalprobleem en onze consumptiemaatschappij.

De SEAt SHELL is een efemeer ontwerp want de bank is gemaakt voor één zomerseizoen. De zoute lucht, de wind en de regen werken in op het meubel. Door de erosie vergaat de bank tot zand. Na verloop van tijd laat de bank geen sporen meer na.

De golvende vormen van de zitbank gaan volledig op in de omgeving van strand en duinen. Het materiaal komt van de zee en keert aan het einde van de zomer terug naar de zee.

Het meubel is het afstudeerproject van Marieke De Backer voor de opleiding meubelontwerp (VOMO) aan Thomas More Hogeschool in Mechelen. Tijdens het ontwerpproces stond het onderzoek naar een nieuw circulair materiaal centraal.

Bio: Marieke De Backer is een 23-jarige pas afgestudeerde interieurarchitect aan Sint-Lucas in Gent. Ze verdiepte zich verder in de studie meubelontwerp (VOMO) aan Thomas More in Mechelen. Vanaf september volgt ze een postgraduaat Circulair Bouwen aan Howest waar ze haar interesse in ecologische bouwprojecten en circulaire materialen verder kan ontwikkelen. Ze hoopt in de toekomst haar passies voor ecologische materialen, efemeer design en reizen verder te kunnen ontwikkelen.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more