Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4

From - To

7.09 17.09

Place

Rue de Ligne, 8 - 1000 Brussels
RENEWAL

Livable Platform

About

De kurk kruk is het resultaat van het lopende onderzoek van Livable Platform naar nieuwe biogebaseerde toepassingen voor geëxpandeerde kurk. Deze exploratie startte in 2022 toen Sep Verboom, oprichter van het platform, samen met videograaf Glenn Verdickt een korte documentaire maakte over het ecosysteem van kurkeiken voor Design Museum Gent.

Geëxpandeerde kurk wordt gemaakt van bijproducten van de kurkverwerking, natuurlijke suberine in de granulaten activeert als een hars wanneer stoom en druk wordt toegevoegd aan de mal. Dit supermateriaal biedt een waaier aan mogelijkheden. Naast uitstekende thermische en akoestische eigenschappen is het ook een volledig biogebaseerd koolstofreservoir dat een belangrijke rol speelt bij de opslag van CO2.

Kruk kruk fungeert als een eerste voorproefje van Sep Verboom's nieuwste kunstintegratie en interieurproject voor het 'Quasi Museum' in de nieuwe gevangenis van Haren, een project gecureerd door Anouk Focquier en Ief Spincemaille."

Bio: De Belgische ontwerper en sociaal ondernemer Sep Verboom (1990) heeft een achtergrond in productontwerp en internationale samenwerking. Hij is een gerespecteerde pionier in het verleggen van de definitie van design, oprichter van het Livable® Platform en doceert 'Sustainable Design' aan de K.A.S.K. School Of Arts in Gent. Verboom werkt als expert op het gebied van multidisciplinaire, sectoroverschrijdende benaderingen ten voordele van de volgende generatie creatieven binnen de designcultuur. Verboom onderzoekt het evenwicht tussen economische, sociale en milieuaspecten en ontwerpt de context, niet het eindresultaat. Hij staat sceptisch tegenover allesomvattende oplossingen en streeft naar een aanpak op maat voor elke culturele en maatschappelijke uitdaging.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more