Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4

From - To

16.09 30.09

Place

Boulevard de Waterloo 38, 1000 Bruxelles
TENTOONSTELLINGEN

Jean-Paul Lespagnard's Immersive Abode: The Hotel Suite With A View

About

Jean-Paul Lespagnard presenteert zijn nieuwste mode- en objectcreaties en heeft zijn tijdelijke artistieke residentie gevonden op de 18e verdieping van The Hotel in Brussel. In deze exclusieve suite presenteert hij een meeslepende installatie met een ongeëvenaard uitzicht over Brussel.

Afkomstig uit een land met een rijk artistiek erfgoed, trotseert Jean-Paul Lespagnard nationale grenzen met zijn eclectische creatieve visie. Met zijn doorbraakprijzen op het internationale modefestival van Hyères in 2008 verscheen Lespagnard op het wereldtoneel. Hij verweeft FASHION-collecties naadloos met een breed scala aan media en laat kleding, objecten en INTERIEUR DESIGN moeiteloos samensmelten.

Lespagnard is een kenner van hedendaagse podiumkunst en kan bogen op een lange staat van dienst als medewerker op het gebied van COSTUMES. Hij heeft zijn artistieke touch verleend aan gewaardeerde choreografen als Damien Jalet, Boris Charmatz en Meg Stuart.

Lespagnard is een artistieke reiziger van formaat en zijn peripatetische projecten over de continenten hebben hem geleidelijk omgevormd tot een moderne nomade. Zijn reis brengt hem naar prestigieuze creatieve toevluchtsoorden over de hele wereld, waar hij zich niet alleen onderdompelt in diverse culturen en lokale ambachtelijke vaardigheden, maar ook op zoek gaat naar nieuwe buurten, markten, ambachtslieden en producenten. Het is in deze interculturele dialogen, gevoed door het samenspel van verschillende media, dat zijn creatieve bron zijn diepte en rijkdom vindt.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more