Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4

From - To

12.09 31.10

Place

Treurenberg 10, 1000 Brussels
TENTOONSTELLINGEN

PHOTO COUTURE

About

GROEPSTENTOONSTELLING VAN HEDENDAAGSE HONGAARSE FOTOGRAFEN

Sinds de geboorte van Sie Kommen (Dressed & Naked), Helmut Newtons beroemde tweeluik in 1981, gaan modefotografie en fotografie van beeldende kunst hand in hand, waarbij de grenzen tussen beide vaak vervagen. De beste modetijdschriften van tegenwoordig lijken op fotografiemagazines, waar het belang van het artistieke concept vaak zwaarder weegt dan het oorspronkelijke doel om ons verlangen te stimuleren om de op de foto's afgebeelde objecten te kopen.

Het is een wereldwijd fenomeen dat een groeiend aantal fotografen werkt op de aangrenzende gebieden van kunstfotografie en toegepaste fotografie, en de Hongaarse fotografiescene vormt hierop geen uitzondering. In de afgelopen tien jaar is er in Hongarije een nieuwe generatie artistiek talent opgestaan, die met succes hun eigen onafhankelijke artistieke fotocarrière hebben ontwikkeld, terwijl ze ook werken aan projecten in opdracht van internationale tijdschriften, online platforms en modehuizen.

De Hongaarse fotografie heeft sterke wortels en internationale erkenning dankzij 20e-eeuwse meesters als André Kertész, Robert Capa, László Moholy-Nagy en anderen. Deze traditie, samen met de hoogwaardige prestaties van de huidige generatie fotografen, maakt fotografie een van de meest succesvolle platforms voor Hongarije om te floreren in de mondiale kunstwereld.

PHOTO COUTURE is een reizende tentoonstelling die de verwevenheid onderzoekt tussen toegepaste en kunstfotografie, wat heel duidelijk is op het gebied van modefotografie. Het is symbolisch dat het programma debuteert tijdens de New York Fashion Week 2023 in de modehoofdstad van de wereld. Rechtstreeks vanuit New York is de show aangekomen in de Belgische hoofdstad op uitnodiging van het Liszt Instituut - Hongaars Cultureel Centrum en het Brussels Design September festival.

Deze tentoonstelling presenteert een selectie van werken van tien Hongaarse kunstenaars. De meesten van hen zijn bekende modefotografen, anderen zijn eveneens erkende beeldende kunstenaars die actief zijn op andere gebieden van de fotografie maar een artistieke benadering hebben die sterk verbonden is met de modewereld. De tentoongestelde werken tonen mode dan ook vaak vanuit een ongebruikelijke invalshoek, waarbij in sommige gevallen de minder zonnige kanten van de mode-industrie met passie of zelfs humor worden belicht.

PHOTO COUTURE in Brussel werd gerealiseerd door het kunstagentschap EDGE Communications in samenwerking met het Liszt Instituut. De organisatoren willen hun professionele partners, Brussels Design September, de enige internationale fotografiebeurs in Centraal- en Oost-Europa Art Photo Budapest en het Hongaarse Fashion & Design Agency bedanken voor hun bijdragen.

Tentoongestelde kunstenaars:
DÁVID AJKAI, ALIANNA ALBERT, BÁLINT BARNA, VIVIENNE BOLLA, PANNA DONKA, ANDREA GÁLDI VINKÓ, ISTVÁN LÁBADY, WANDA MARTIN, ZOLTÁN TOMBOR en MARIETTA VARGA

Organisatoren: EDGE Communications, Liszt-instituut Brussel
Partners: Brussels Design September, Art Photo Boedapest, Hongaars Agentschap voor Mode en Design
Curator, Programmamanager: Krisztina Löbl
Grafisch ontwerp: Hajnalka Illés

Opening: 12.09 om 19.00 uur

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more