D
e
s
i
g
n
S
e
p
t
e
m
b
e
r
2
0
2
2
Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4
25
100%
Go back to previous page

From - To

16.09 16.09

Place

Fabrieksstraat 15/19, 1930 Zaventem
ARTS & CRAFTS

Zaventem Ateliers Open doors

About

Zaventem Ateliers is gelegen in Vlaanderen, in het hart van de gemeente Zaventem en vlakbij Brussel. Het is een oude papierfabriek van 6000m2 die getransformeerd werd in een echte creatieruimte onder impuls van designer, scenograaf en interieurarchitect Lionel Jadot.

Dit industrieel gebouw huisvest een dertigtal individuele ateliers, waaronder het bureau en het persoonlijk atelier van de designer. Het gebouw opende in september 2018 de deuren en vandaag zijn ongeveer alle ateliers ingenomen door artiesten en collectieven die keramiek, leer, metaal, marmer of hout bewerken.

Deze diverse groep artiesten met heel verschillende afkomsten en persoonlijkheden vormt een bijzonder stimulerende en innovatieve groep. De ateliers vormen een hechte community die zich kenmerkt door een familiale en ondernemende sfeer. Het is een uitgelezen selectie van zowel opkomende als meer ervaren kunstenaars, waar samenwerking, discussie en delen centraal staan.

De dertig studio’s geven uit op de Grand Hall, een indrukwekkende exporuimte van 600m2. De Grand Hall is de ideale omgeving om een extra dimensie te bieden aan de creatie-ambitie van Zaventem Ateliers en opent tegelijk de dialoog met de buitenwereld. Kenmerkend voor de Grand Hall is dat de ruimte zich in het midden van de artiesten bevindt. Zo krijgt het publiek niet alleen de kans om een expo te bezoeken, maar ook om zich onder te dompelen in de intimiteit van de ateliers. Elke bezoeker kan de artiesten en designers van Zaventem Ateliers ontmoeten.


---> Open deuren op 16.09 <---
From 12uu to 18uu

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more