Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4

From - To

7.09 17.09

Place

Rue de Ligne, 8 - 1000 Brussels
RENEWAL

ROVER

About

ROVER is een project waarin reststromen van lokale industrieën worden geïnventariseerd en hergebruikt in een meubelproductie.

Dit creëert niet alleen bewustwording van onze afvalberg en ecologische voetafdruk, ROVER poogt ook om circulair design verder te brengen dan anekdotische one-offs. Door systematieken te zoeken in de productie, wordt het mogelijk de meubels te reproduceren. Het project vertrekt van wat er is, waardoor het ontwerpproces omgekeerd. Het ontwerp vloeit uit de karakteristieken van de restmaterialen.

De inventarisatie is een belangrijk onderdeel van het project. Het toont welke (rest)materialen er geproduceerd worden. De meubels geven een indicatie van wat de mogelijkheden ermee zijn.

De eerste collectie bestaat uit vijf verschillende stoelen, 2 lampen en een tijdschrifthouder. De meubels zijn gemaakt uit diverse materialen afkomstig uit Aalsterse (en naburige) industrieën. Elk stuk toont de eigenheid van het bedrijf en van de gebruikte materialen. Afgezien van het meubelbeslag zijn deze stukken 100% opgebouwd uit materialen, door de industrie bestempeld als rest.

Bio: Ik ben Tom De Koninck, pas afgestudeerde meubelontwerper aan de Thomas More Hogeschool. Daarvoor volgde ik een opleiding tot ‘Burgerlijk Ingenieur Architect’ aan de Ugent. Gedurende mijn opleiding groeide mijn bewustzijn en mijn ecologisch engagement. Dit speelde een grote rol in mijn recente werk. Ik werk graag ‘hands on’ en ben steeds op zoek naar de relevantie van wat ik doe.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more