Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4

From - To

7.09 17.09

Place

Rue de Ligne, 8 - 1000 Brussels
RENEWAL

Mathilde Wittock

About

Het Bounce Furniture Project pakt de milieuproblematiek van tennisbalafval aan, met slechts 1% dat wordt gerecycled van de 400 miljoen ballen die jaarlijks worden geproduceerd.

Het project bestaat uit twee opmerkelijke onderdelen: de Bounce Chair, een eigentijdse lounge stoel, en de Soundbounce Dividers, die functionele akoestische oppervlakken bieden.

Het veelzijdige materiaal van het Bounce Furniture Project integreert naadloos in meubels en architectuur, aanpassend aan vlakke of gebogen oppervlakken. Door gebruikte tennisballen zorgvuldig te transformeren, ontstaat een tastbaar en visueel aantrekkelijk materiaal met uitstekende akoestische eigenschappen, terwijl de CO2-uitstoot met ongeveer 8,5 kg per vierkante meter wordt verminderd.

Ontdek het Bounce Furniture Project: waar Creativiteit Duurzaamheid Dient, voor een winnende slam!"

Bio: Mathilde Wittock is onlangs afgestudeerd aan het biodesign masterprogramma, een tweejarig programma waar creativiteit samensmelt met wetenschap, en ze heeft haar bacheloropleiding in productontwerp en industrieel ontwerp aan Central Saint Martins, Londen, succesvol afgerond. Haar werk weerspiegelt een multidisciplinaire aanpak, waarbij kunst, design en biologie op vakkundige wijze worden gecombineerd, met een sterke nadruk op verhalen vertellen, sensorisch ontwerp en een diepe passie voor ecologie.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more