Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4

From - To

21.09 29.10

Place

Beenhouwersstraat 37a, Brussels
TENTOONSTELLINGEN

Café Hoffmann by Czech Centre Brussels

About

Het minimalistische maar toch opvallende op maat ontworpen interieur van Café Hoffmann weerspiegelt de essentiële creatieve principes van Josef Hoffmann: de reductie van vorm en kleur. De functionele inrichting van de ruimte dient ook als een medium voor historische informatie over Hoffmann's werk in het huidige Tsjechië en Slowakije.
Ontworpen door het in Praag gevestigde creatieve studio OKOLO en ingericht met prachtige gebogen houten meubels van TON, biedt de tijdelijke culturele ruimte gesprekken, workshops, vertoningen en ander programma van 21 september tot 29 oktober 2023.
Hoffmann (1870-1956) staat in België bekend als een toonaangevende figuur van de Art Deco-stijl en de auteur van het beroemde Palais Stoclet in Brussel. In het historische centrum van de Belgische hoofdstad brengt Café Hoffmann een frisse kijk op Josef Hoffmann's "totaalkunstwerk" (Gesamtkunstwerk). Het project vindt plaats in de context van het Art Nouveau Jaar en de tentoonstelling Josef Hoffmann - In de ban van schoonheid in het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more