Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4

From - To

31.07 31.01

Place

Place Eugène Flagey, 1050 Ixelles
TENTOONSTELLINGEN

Balade sous-marine by Souvenirs du Futur

About

Stel je eens voor: felgekleurde illustraties die gigantische zwemmers voorstellen, gedrukt op transparante folie en aangebracht op de glazen luifel van 1000 m2 op het Flageyplein. De beelden symboliseren het water, de tram- en bushaltes in de wijk. Krijg je al goesting om bij te dragen aan dit schouwspel én er je naam vereeuwigd te zien?

Het werk zal verschillende spelen aan de waterkant uitbeelden. Daarbij zal het licht van de zon gekleurde schaduwen op de grond projecteren. Gebruik je verbeelding, laat je gevoel voor esthetiek en kunst spreken en steun ons!
Wie kent het Flageyplein niet? Door de jaren heen transformeerde een deel van de Grote Vijver in het Flageyplein, de ontmoetingsplek die deel uitmaakt van het dagdagelijkse leven van zovele Brusselaars. Toch blijft de aanwezigheid van water een constante, zo zijn er fonteinen op het plein. Dat is wat de overkapping van de tram/bushalte Flagey voorstelt, en wat dit project in de verf wil zetten!

"Balade Sous-Marine" of "Onderzeese Wandeling" wil een zwemscène aanbrengen op het glazen oppervlak van de overkapping van de bus-/tramhalte op het Flageyplein en zo een symbolische uitbreiding van de vijvers van Elsene realiseren. De badscène, geïllustreerd door Julia Perez, wordt geproduceerd op transparante en zelfklevende technische folie, in kleur gedrukt, gelamineerd en bijgesneden. Het werk zal een uitnodiging zijn om te ontsnappen aan het soms grijze dagelijkse leven. Door middel van natuurlijk licht of kunstlicht, zal een zonnige vibe en gelach de ruimte onder en rond de luifel overspoelen met kleur.
Het werk zou zo'n 6 maanden in het straatbeeld blijven. Met wat onderhoud kan de levensduur zelfs verlengd worden tot 2/3 jaar, eventueel met veranderingen in de afbeeldingen. Zo wordt het een ontwikkelend werk dat de mensen die er hun toevlucht zoeken, blijft verrassen!

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more