Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4

From - To

21.09 23.09

Place

Avenue de Bâle 3, 1140 Evere
TENTOONSTELLINGEN

ROTOR DC / Vibrant Walls : Opening exhibition & Talk

About

TENTOONSTELLING :
Voor Brussels Design September van dit jaar nodigt Rotor DC je uit om de atelierruimtes van ontwerpers en makers uit Evere te verkennen! Een jaar nadat de site officieel werd ingehuldigd, zijn de bewoners enthousiast om hun praktijken met u te delen.
De pluridisciplinaire tentoonstelling 'Vibrant Walls', die het werk van verschillende makers samenbrengt, zal te zien zijn op 22 en 23 september, tijdens de openingsuren van Rotor DC, op de 1e verdieping van het gebouw. De tentoonstelling wordt geopend op donderdag 21 september met een discussie (in het Frans) over 'Het gebruik van glas in lood in de Belgische architectuur'. We hebben het genoegen Sylvain Busine en Nathalie De Leeuw te verwelkomen om twee anachronistische praktijken met glas te bespreken en te illustreren.
Deelnemende makers : Studio Platt, Arthur Halbique, Charel Pyckel, Els Petrus, Floriana de Silva, Jessica Blondiau, Rosa de Coster, Urban Tree, Via&arte.

CONFERENCIE
Glas is een van de vele materialen die Rotor DC tegenkomt bij het bergen en reconditioneren. Gegoten, gevat in beton, gekleurd, abstract of figuratief, de toepassingstechnieken zijn in de loop der tijd veranderd. Maar wat gebeurt er als dit materiaal opnieuw wordt uitgevonden door hergebruik?
We zullen het werk van Zéphir Busine ontdekken door de ogen van Sylvain Busine, ontwerper en Belgisch liefhebber van naoorlogs design.
We zullen het werk van de 20e-eeuwse Waalse ambachtsman-decorateur vergelijken met de praktijk van Nathalie De Leeuw, een hedendaagse architect die zich bezighoudt met de integratie van hergebruikte materialen.
Nathalie De Leeuw is een Brusselse architecte. Ze studeerde in 2000 af aan de afdeling Architectuur van Sint-Lucas Brussel. Nathalie neemt materialen en hun specifieke kenmerken als uitgangspunt voor ruimtelijke verkenningen. De drogisterij "Emilie" in Schaarbeek is een van haar eerste ervaringen op dit gebied.
In 2019 ontving ze de prijs Brussels design September in de categorie commercieel.
Sylvain Busine is ontwerper en docent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel. Naast deze activiteiten is Sylvain in het bijzonder geïnteresseerd in het Belgische naoorlogse design en de historische Expo 58. Hij was de curator van de tentoonstelling Zéphir Busine, Designer, geïnstalleerd in het Brussels Design Museum tijdens het eerste semester van 2023. De tentoonstelling 'Vibrant Walls' blijft open na de conferentie en er wordt een drankje gedeeld ter gelegenheid van de conferentie. Frisdranken en bieren aan kostprijs (vergeet je cash geld niet).

RSVP: https://www.eventbrite.com/e/inscription-rotordc-talk-la-mise-en-uvre-du-verre-colore-dans-larchitecture-belge-718354556817

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more