O
p
r
o
e
p
t
o
t
P
r
o
j
e
c
t
e
n
Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4
75
100%
Go back to previous page

From - To

17.09 18.09

Place

Avenue Ducpétiaux 60, 1060, Saint-Gilles
ARTS & CRAFTS

Pierre-Louis Graizon

About

Pierre-Louis Graizon is een Franse kunstenaar geboren in 1992 in Montpellier, nu gevestigd in Brussel. Hij is afgestudeerd aan de Beaux Arts de Nantes en heeft vervolgens de masteropleiding Accessoires aan La Cambre gevolgd.

Het is de ambivalentie van een zoektocht naar het uitzonderlijke in een maatschappij die geglobaliseerd is door de media-exposure van het individu, die al verscheidene jaren zijn werk motiveert.
Daartoe neemt hij het tegenovergestelde standpunt in van de technologische middelen die geschikt lijken voor dit onderzoek, door zijn toevlucht te nemen tot een praktijk die even ambachtelijk als solitair is. Deze praktijk combineert hoedenmakerij, lederwaren, vergulden en naaien.

Ook al zijn de materialen die hij gebruikt hoofdzakelijk "gerecycleerd", zoekt hij altijd naar een uniciteit of een verwijzing naar de cultuur van luxe, actueel of in verleden: slangenhuiden, vilten hoeden, genaturaliseerde dieren, en sculpturen uit de toeristische "massadistributie". Het zijn niet de "voorwerpen" die hier van belang zijn, maar hun lading en het materiaal waaruit zij zijn samengesteld en die, wanneer het in een andere vorm wordt gerangschikt, de drager in staat stelt een nieuwe identiteit te verwerven.

Het "dierlijke" karakter van de gekozen materialen is ingegeven door de historische band tot luxe, sociale distinctie en spiritualiteit, maar ook door de uniciteit van elk element, en door de duurzame aard van organische materialen.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more