O
p
r
o
e
p
t
o
t
P
r
o
j
e
c
t
e
n
Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4
75
100%
Go back to previous page

From - To

17.09 30.08

Place

Rue Fritz Toussaint 8, 1050, Ixelles
DESIGN THINKING

Master Design d’Innovation Sociale / ESA St Luc Bruxelles

About

Meer dan ooit moeten onze samenlevingen zichzelf heruitvinden, onze wereld verandert en ondergaat diepgaande mutaties: economische, sociologische en democratische modellen moeten grondig in vraag worden gesteld... In het licht van deze situatie moeten nieuwe oplossingen worden gevonden om sociale inclusie, gedeelde waarden, respect voor het milieu en een eerlijke en circulaire economie te bevorderen. Om deze uitdagingen aan te gaan, zijn nieuwe instrumenten nodig, en Social Innovation Design is er daar één van.

Gebruikmakend van de creatieve praktijken en methodologieën van mensgericht ontwerpen, creatieve ambachten, participatie en rapid prototyping in levensechte situaties, is sociaal innovatief ontwerp een beroep dat systemische oplossingen ontwerpt als antwoord op de behoeften van het samenleven.

Deze innovaties kunnen de vorm aannemen van producten, diensten, bestuursvormen, communicatie en distributie, op gebieden variërend van ouder worden tot vroege kinderjaren, van duurzaam voedsel tot huisvesting, gezondheid, de bestrijding van armoede, uitsluiting en discriminatie van allerlei aard...

Ontworpen om technisch haalbaar, financieel haalbaar, en menselijk te zijn, geven de voorgestelde oplossingen een antwoord op nieuwe sociale behoeften of behoeften waarin de markt of de huidige sociale situatie een slecht beleid heeft, dit door de deelname en
en samenwerking van de betrokken actoren en de gebruikers.

De Master “Design d’Innovation Sociale” (MDIS) van l’ESA Saint-Luc te Brussel (www.masterdesign.social), een unieke "artistieke" opleiding in België heeft de ambitie om bachelors in de beeldende en ruimtelijke kunst op te leiden in sociale innovatie en design thinking als antwoord op de grote sociale en milieu-uitdagingen die ons te wachten staan.

In het kader van Design September 2021 zal het MDIS zijn missie toelichten door de vruchten te tonen van samenwerkingsprojecten die op het terrein zijn uitgevoerd met verschillende publieke en associatieve partners... om de wereld van morgen opnieuw uit te vinden.

17 & 30.09 / 17u tot 21u
18 & 19.09 / 14u tot 18u

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more