M
o
r
e
t
h
a
n
1
0
0
D
e
s
i
g
n
E
v
e
n
t
s
i
n
t
h
e
c
i
t
y
Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4
50
100%

From - To

21.09 26.01

Place

Place du Nouveau Marché aux Grains
TENTOONSTELLINGEN

Nuevo Nouveau by Jaime Hayon

About

MAD Brussels - het centrum voor mode en design - richt zich op hedendaags design en zocht een internationale ontwerper die de essentie van de Art Nouveau beweging vandaag belichaamt. Iemand die niet bang is om te experimenteren met verschillende disciplines: van design tot het maken van meubels, van schilderkunst tot het totaalinterieur.

De Spaanse kunstenaar & ontwerper Jaime Hayon (Madrid, °1974), ook wel de hedendaagse Antoni Gaudi genoemd, belichaamt al deze aspecten: van mysterieuze keramische wezens en fijn bewerkte objecten tot kleurrijke interieurs en intrigerende schilderijen. Hayons creaties, die de grenzen tussen kunst, decoratie en design opzoeken, zitten niet alleen vol optimisme, maar tonen ook het kunnen van een echte vakman.

Na de oprichting van Hayon Studio in 2001 bouwde hij een breed en uiteenlopen klantenbestand op, waaronder meubels en huishoudelijke objecten voor B.D. Barcelona (ES), Cassina (IT), Fritz Hansen (DK), &Tradition (DK), Paola C. (IT) en Magis (IT); keramische objecten voor Bosa (IT) en Lladro (ES); kristallen creaties voor Baccarat (FR) en tapijten voor Nanimarquina (ES). Hayon heeft de National Design Award gekregen in 2022.

Niet alleen werkt hij voor internationale meubelbedrijven, Jaime Hayon werkte ook aan totaalprojecten zoals het Café Pompidou in Parijs, The Standard Hotel in Bangkok en de Moka Garden in Seoul. De laatste jaren richtte hij zich op een meer artistiek parcours, hij werkte samen met galeries als Kreo in Parijs, ontwierp publieke sculpturen en bewandelde nieuwe paden zoals schilderen en tekenen.

Na tentoonstellingen in het Groninger Museum in Nederland, het Holon Design Museum in Tel Aviv, Het Daelim Museum in Seoul, Het High Museum in Atlanta, het Milwaukee design Museum en een grote tentoonstelling in het Centre del Carme in Valencia in 2022, zal zijn oeuvre voor het eerst in Brussel te zien zijn. De tentoonstelling in MAD Brussels richt zich op de diversiteit van zijn oeuvre, het innovatieve vakmanschap dat hij de industrie bijbrengt en de kleurrijke aspecten van zijn artistieke aanpak.

De tentoonstelling maakt deel uit van het Brusselse Art Nouveau-jaar, het Spaanse voorzitterschap van de Europese Unie en Design September. De tentoonstelling komt tot stand met steun van de Spaanse ambassade in Brussel en de AECID (Agencia Española de Cooperación Internacional al Desarrollo).

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more