Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4

From - To

27.09 30.09

Place

La Mercerie -Rue Van Artevelde 70, 1000 Bruxelles
TENTOONSTELLINGEN

GLASS - TRANSPARENCY - LIGHT

About

Van 27 tot 30 september 2023 opent La Mercerie, een iconische plek in de Brusselse kunstscene, haar deuren voor een boeiende tentoonstelling getiteld "Glas - Transparantie - Licht". Gepresenteerd als onderdeel van Design September en ter viering van de Art Nouveau in Brussel, duikt deze unieke tentoonstelling in de intrigerende interactie tussen glas, transparantie en licht, door middel van werken van hedendaagse ontwerpers.

Opgericht in 1891 door de heer Absalon en erkend als een architectonisch juweel van de Art Nouveau, biedt het historische gebouw van La Mercerie, ontworpen door Victor Horta in 1912, een betoverend decor voor deze innovatieve tentoonstelling. Geworteld in het erfgoed van Brussel gedurende meer dan een eeuw, verandert deze emblematische locatie in een ruimte waar verleden en heden samenkomen, en zo een ideale setting creëren om hedendaagse creativiteit te vieren.

De ontwerpers die in deze tentoonstelling worden gepresenteerd, brengen elk hun unieke perspectief op het thema "Glas - Transparantie - Licht". Ori Orisun Merhav (en Thibeau Scarcériaux) via installaties en verzamelbare designstukken, verkent de wedergeboorte van het materiaal shelac dat afkomstig is van insecten, door te experimenteren met nieuwe technieken. Roxane Lahidji, een expert in sociaal design en ecologische materialen, mengt op vakkundige wijze koper dat is geweven door textielkunstenaar Aurélie Lanoiselée met zoutkristallen, waardoor unieke luxe objecten ontstaan uit ruwe bronnen. Lila Farget, een beeldhouwer, combineert op ingenieuze wijze glas en gegoten brons in lichtgevende bas-reliëfs. Tot slot creëert Studio Élémentaires, opgericht door Apolline Couverchel en Gauthier Haziza, werken die licht en beweging verweven en zo emotionele reacties oproepen in onze leefruimtes.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more