D
e
s
i
g
n
S
e
p
t
e
m
b
e
r
2
0
2
3
Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4
25
100%
Go back to previous page

From - To

16.09 1.10

Place

MAD - Place du Nouveau Marché aux Grains 10, B-1000
TENTOONSTELLINGEN

Designers Tower

About

DESIGNERS TOWER
een dialoog tussen Duitse en Brusselse ontwerpers
=> open van dinsdag tot zaterdag tussen 10u en 18u.

In 2020 werd een eerste gezamenlijke tentoonstelling met Brusselse en Duitse ontwerpers uit de deelstaat Noordrijn-Westfalen opgestart in Passagen in Keulen, tijdens de jaarlijkse internationale meubelbeurs. Het oorspronkelijke plan was - en is nog steeds - om deze grensoverschrijdende uitwisseling tussen MAD Brussels en Designers Towers voort te zetten. Helaas verhinderden lockdownmaatregelen wegens Covid twee opeenvolgende bilaterale tentoonstellingen in 2021 en 2022.

Eindelijk, tijdens Design September 2022, zal een tentoonstelling plaatsvinden met vijf jonge ontwerptalenten en ontwerpstudio's uit zowel NRW als Brussel, tien in totaal. Het feit dat dit in Brussel zal zijn, is een première in de ware zin des woords.

De geselecteerde ontwerpers uit NRW zijn Anja Bachmann, JBNG, Julian Gerullis, Johannes Budde en Olaf Schröder & Enis Akiev. Hun werk zal worden geconfronteerd met het werk van Brusselse ontwerpers: Beaverhausen, Pierre-Emmanuel Vandeputte, Yvan Caillaud Design Studio, Zigmund Pront en Esther De Vos. De geselecteerde ontwerpers uit beide regio's ontmoeten elkaar voor de eerste keer. Hieruit komen verschillende oriëntaties van designopleiding en culturele inprenting van beide regio's naar voren. De gepresenteerde concepten, meubels en woninginrichting gaan een gelaagde correspondentie aan die een transnationale kijk op de interieurvormgeving van morgen overbrengt.

Zowel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest als de naburige Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW) worden algemeen erkend als centra voor Europees design. De focus van de joint venture ligt op innovatief interieurdesign, bij voorkeur afkomstig van jonge ontwerpers uit beide regio's. Designers Tower, dat reeds naam heeft gemaakt als platform voor ontwerptalent uit de deelstaat NRW, gesteund door het Ministerie van Economische Zaken, is de initiatiefnemer geweest. MAD Brussels, gefinancierd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Stad Brussel, was de Belgische publieke partner in het 2020 evenement. Hub.brussels was verantwoordelijk voor de praktische organisatie.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more