Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4

From - To

25.09 1.10

Place

Rue du Grand Hospice 7, B-1000
TENTOONSTELLINGEN

Grand Hospice - Collective exhibition

About

- Opening op 26 september om 18.00 uur -

De binnenarchitectuur van het Grand Hospice is ingrijpend veranderd en alleen de kapel heeft haar oorspronkelijke uiterlijk behouden, waarin 6 ontwerpers plaats zullen nemen om tijdens Design September hun creaties tentoon te stellen.

Andrei Clontea STUDIO / www.instagram.com/andreiclontea
Luxemburgse ontwerper ZONDER tentoonstellingsruimte. Project: Twee functionele handgemaakte keramische sculpturen. De twee functionele sculpturen zijn geïnspireerd op de vormen en texturen van hemellichamen, wat resulteert in een esthetiek die zowel boeiend als sereen is. Een van de meest opvallende kenmerken van deze objecten is hun organische vorm, die doet denken aan planeten en manen die in de ruimte draaien. De poreuze textuur van het materiaal draagt bij aan de etherische kwaliteit van de lampen en geeft ze een gevoel van de buitenwereld. Een ander opmerkelijk aspect van de lampen is de manier waarop ze licht uitstralen. Het licht lijkt uit te stralen vanuit het materiaal zelf, alsof het deel uitmaakt van het hemellichaam dat de inspiratiebron vormde. Het effect is vergelijkbaar met de staart van een komeet die helder oplicht als hij door de ruimte reist. De twee functionele sculpturen zijn zo ontworpen dat ze elkaar aanvullen, zoals de zwaartekrachtrelatie tussen hemellichamen die om elkaar heen draaien. Dit creëert een dynamisch samenspel van licht en textuur dat bijdraagt aan de algehele aantrekkingskracht van de lampen.

Csenge Györbiro - http://csengegyorbiro.com
PURE BOTANY is het concept van een plantaardige behangcollectie. Een verzameling wandbekledingsproducten met als doel om op een functionele, procesefficiënte en schaalbare manier de waarde terug te winnen van nu 'waardeloos' maar nog steeds duurzaam natuurafval; het creëren van zo duurzaam mogelijke producten van hoge kwaliteit in elke productiefase; uitdagende huidige massaproductie. Het doel van de collectie is om te experimenteren met grondstoffen en te laten zien dat duurzame oppervlakken toegankelijk en geschikt zijn voor dagelijks gebruik, wat een stevige stap is naar een schonere en groenere samenleving. Volgens de filosofie van circulaire economie zijn de gekozen materialen regionaal toegankelijke natuurlijke materialen zoals hooi, korenbloemen, rozen. De wandbekleding verbindt huidig ​​hergebruik en toekomstbewustzijn.

Giet Sophie - www.instagram.com/___sophiegiet___
Ik wil slechts enkele stukken uit mijn verzameling keramische voorwerpen aanbieden, die een set van twee lampen en verschillende maskers. Deze maskers kunnen horizontaal worden geplaatst en hebben de functie van kandelaar, maar kunnen ook verticaal worden geplaatst en dienen als decoratieve wandkandelaars.

Louise Brodsky - instagram.com/louisebrodsky
Ik ben een kunstenaar en ijzerbewerker en ik wil graag een reeks sculpturen presenteren die zijn geïnspireerd op de art nouveau. Gebouwd en gepresenteerd op de tentoonstelling van monumentale sculpturen op het Armand Steursplein in Brussel in 2022, wil ik "L'Attrape Rêves" voorstellen. Ik bereid ook een nieuwe sculptuur voor die "Réseau" zal heten en die moderne technieken en Art Nouveau zal combineren.

mala leche Design - http://malalechedesign.com
Deze collectie van drie postindustriële designobjecten is gebaseerd op de esthetiek van de gebogen lijnen uit de art nouveau. De reflectie van het glas en de blik die het geeft op het object, evenals het gebruik van flexibele siliconen buizen, brengen lichtheid, finesse en asymmetrie in de structuur van de objecten. Het gebruik van spiegels versterkt de notie van een landschap, een tussenruimte tussen maan en aarde.

Studio Matta - https://www.studiomatta.be
Narcissus is een eerbetoon aan de spiegel boven de haard in oude huizen. De kleine plank met vaas is een knipoog naar de schouwmantel errond. Door zijn organische vorm, ruwe materiaal en functie balanceert Narcissus op de grens tussen vrouwelijk en mannelijk. Door delen van het staal tot een bepaald niveau te polijsten, toont Narcissus een vluchtige reflectie die ruimte laat voor imperfectie en verbeelding. De stalen vaas voegt een zintuiglijke ervaring van kleur en geur toe aan deze robuuste spiegel.

Groepstentoonstelling met : Andrei Clontea STUDIO, Csenge Györbiro, Giet Sophie, Louise Brodsky, mala leche Design, Studio Matta

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more