D
e
s
i
g
n
S
e
p
t
e
m
b
e
r
2
0
2
3
Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4
25
100%

From - To

22.09 25.09

Place

Rue du Grand Hospice 7, B-1000
TENTOONSTELLINGEN

Collective exhibition

About

- Opening op 21 september om 18.00 uur -

De binnenarchitectuur van het Grand Hospice is ingrijpend veranderd en alleen de kapel heeft haar oorspronkelijke uiterlijk behouden, waarin 6 ontwerpers plaats zullen nemen om tijdens Design September hun creaties tentoon te stellen.

Chanel Kapitanj / Studio Chanel Kapitanj
Chanel Kapitanj, geboren in Luik in 1992, studeerde Industriële Vormgeving in België. Haar fascinatie voor metalen materialen en handenarbeid bracht haar ertoe een opleiding tot metaalbewerker en lasser te volgen. Als gevolg daarvan lanceerde ze in 2017 haar eigen ontwerp- en metaalbewerkingsstudio. Zij benadert haar projecten met een minimalistische aanpak en een focus op metalen materialen.

Martha Samyn
In het werk van Martha Samyn voelt men haar fascinatie voor kleur en het menselijk lichaam. Ze herinnert aan haar eigen vrijheid als kind en ontwerpt speelse en kleurrijke stukken. Op die manier wil ze grijze interieurs en garderobes nieuw leven inblazen. De tapijten, dekens, kleren doen je denken aan een speelser en vrijer volwassen leven. Wat normaal verborgen is, wordt nu getoond. Door middel van nonchalante, open en vrijgevochten thema's zoals seksualiteit, kindertijd en man-vrouw relaties, stelt ze de wereld in vraag en vraagt ze wat het betekent om volwassen te zijn. Wat is toegestaan en wat niet? Kan een volwassene zijn huid tonen zonder dat het seksueel is, zoals een kind dat kan? Wanneer worden we als volwassenen beschouwd en wanneer worden we volwassen genoeg om alles te moeten verbergen?

Lisa Berden
Lisa Berden is een Belgische ontwerpster die gefascineerd is door de uitdaging en de transformatie van onze dagelijkse realiteit. Haar ontwerpen zijn voortdurend op zoek naar een bepaald gevoel van hedendaagse schoonheid waarbij de belangrijkste pijler is om een gevoel van verwondering te creëren door middel van complexiteit in eenvoud. Door haar fascinatie voor experimenteel onderzoek is 'speelsheid' vaak terug te vinden in haar ontwerpen. Lisa houdt ervan om verschillende disciplines te mixen en te matchen om nieuwe visies op design te creëren.

Billyjean Potvliege / Studio Billyjean
Reistassen is een project dat geboren is uit de vraag naar de mens als zwerver, uit overleving of uit vrije keuze. Geïllustreerd door een eenvoudig en functioneel voorwerp, dat echter vele verhalen vertelt en bekend is onder vele namen. In Antwerpen worden ze "Marokkaanse tassen" genoemd, terwijl ze aan de Antwerpse Modeacademie bijvoorbeeld "Chinese tassen" of "Japanse tassen" worden genoemd. In Duitsland wordt het "de Turkse koffer" genoemd. In sommige delen van Afrika is het de "Ghana moet weg"-tas, een bittere herinnering aan een donker hoofdstuk in de geschiedenis van Nigeria en Ghana. In nog andere landen wordt hij gewoon de "vluchtelingentas" genoemd. De verwijzing naar verre oorden lijkt samen te vatten dat de tas migratie vertegenwoordigt. Deze plastic zak, symbool van de lange nomadengeschiedenis van de mens, is een voorwerp dat verbonden is met gemeenschappen die samenkomen, elkaar ontmoeten en elkaar overlappen.

Sugarman
Thomas Meulder wil verhalen vertellen door middel van objecten. Laat het voorwerp dat je kiest om bij je te hebben en dat je elke morgen passeert tot je spreken! Dat het niet zielloos is, verstoken van verleden en identiteit. Dat het niet alleen bestaat om een primaire functie te vervullen, maar dat het een boodschap overbrengt, dat het een voorbije levenservaring onthult, een delen tussen verschillende persoonlijkheden, een respect voor de wereld die ons omringt en, zoals een zorgvuldig geselecteerde praline in zijn doos, een verrukkelijke creativiteit.

Groepstentoonstelling met : Chanel Kapitanj, Martha Samyn, Lisa Berden, Studio Billyjean, Sugarman

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more