O
p
r
o
e
p
t
o
t
P
r
o
j
e
c
t
e
n
Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4
75
100%
Go back to previous page

From - To

2.09 30.09

Place

Avenue Mon Plaisir 77, 1030, Schaerbeek
TENTOONSTELLINGEN

BEYOND PRODUCT

About

Duplex is een wereldwijde designstudio bestaande uit jonge creatieven. De pluraliteit van onze profielen zorgt voor complementaire expertise in de projecten die wij ondernemen.

Binnen onze structuur voeren wij projecten uit die in overeenkomst zijn met onze waarden (lokale economie, vakmanschap, gerecycleerde materialen). Gebaseerd op ervaring en experimenten, is het onze missie de wereld om ons heen in vraag te stellen met behulp van nieuwe media. Wij bevorderen kritisch design, dat voornamelijk wordt gebruikt om een filosofische reflectie via het object te delen, en tegelijk het publiek bewust te maken van sociale, culturele of ethische kwesties.

In onze ruimte van 300m2 willen wij het universum van hedendaagse ontwerpers presenteren, verankerd in het thema "Design Through Making". Elk project wordt samengesteld en bepaald door een proces van iteratie, materiaalanalyse, ontwerpbenaderingen en scheppingssystemen die afwijken van de klassieke presentatiestructuren van afgewerkte voorwerpen.

Geïnspireerd door « Learning by failing & succeeding » en experimentele benaderingen, willen we de processen van het maken, denken, fabriceren, verplaatsen en aanpassen van de context om het werk via zijn omgeving te kunnen begrijpen, benadrukken.

In de loop van zijn praktijk ontwikkelt elke kunstenaar of ontwerper een persoonlijke visuele woordenschat en kennis door verschillende werkwijzes over te nemen en aan te passen.

Deze aanpassing en het inventieve gebruik van procédés resulteren in een gevarieerd gamma van individuele producten met unieke kenmerken.

Zo’n resultaten kunnen enkel worden bereikt door een voortdurend dialoog tussen ontwerper, materialen en processen. De individuele ervaring en kennis van de ontwerper in combinatie met de variabelen van de projectontwikkeling zijn sleutelfactoren bij elke realisatie.

Door het werk van Duplex Studio, Jane Wright, Clément Guirao, Matthieu Doucet en Nicolas Zanoni te presenteren, willen wij via onze tentoonstellingsruimte, deze individuele benaderingen en hun experimentele structuur in het licht plaatsen.

Om te zorgen voor een meeslepende en authentieke ervaring in overeenstemming met het thema "Design Through Making", zal Duplex Studio worden omgevormd tot een tentoonstellingsruimte en worden opgedeeld in verschillende onafhankelijke ruimtes via de kantoor-, atelier- en workshopruimten.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more