M
o
r
e
t
h
a
n
1
0
0
D
e
s
i
g
n
E
v
e
n
t
s
i
n
t
h
e
c
i
t
y
Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4
50
100%
Go back to previous page

From - To

9.09 30.09

Place

Av. Georges Henri 435, 1200 Bruxelles
ARTS & CRAFTS

Audrey Ickx

About

Audrey Ickx
Hedendaagse juweelontwerpster & multidisciplinair kunstenares.

"Het gevoel is een zeer aanwezige bron van inspiratie in haar manier van appreciëren van haar werk. Een oneindig onderzoek om te proberen dichterbij te komen, om een moment, een gevoel, te vertalen... Iets ongrijpbaars, heimelijk, dat we zouden willen grijpen maar dat ons ontsnapt. Zoals een vlek op de iris die we tevergeefs in het gezicht proberen te kijken. "

Schieve Jewelry Collection:

"Schieve is een collectie unisex sieraden met een minimalistisch design. Elk handgemaakt stuk is uniek en door mij gemaakt. Elk stuk is uniek en met de hand gemaakt door mij. Subtiele volumes, de kleur van het metaal die herleeft door de keuze van de afwerking en soms, de integratie van een steen, bieden een oneindige combinatie van assemblages. "

Textuur Serie:
"Texture" is een multidisciplinair project dat fotografie, juwelen, het "schilderen",... samenbrengt. Deze serie bestaat uit 13 unieke stukken om te dragen (een hanger of een broche) en/of om aan de muur te hangen.
De zwart-wit fotografie laat op subtiele wijze de kleuren op het juweel verschijnen, soms geaccentueerd door een miniwerkje van acrylverf.
De kleuren die uit het "schilderij" worden gestolen wanneer het juweel wordt gedragen!
Het messing frame oxideert met de tijd zoals het onderwerp van de foto's gedoemd is te eroderen, zie verdwijnen."

Stratas Serie:
"Een foto, een juweel, een schilderij,...? Strates is een multidisciplinair project. Het gedragen voorwerp (een halsketting) creëert een leegte in het schilderij als een afdruk die zijn sporen zou hebben nagelaten en waarvan het ontwerp kan worden geraden. Het verschijnen en verdwijnen van het beeld, onderbroken door de beweging van het lichaam, als een illusie of een luchtspiegeling. De ketting, opgeborgen in zijn "doos", verzamelt de foto en zijn fragmenten, als een dualiteit tussen figuratief en abstract, tussen droom en werkelijkheid, tussen een voorbij moment en wat ervan overblijft als een herinnering".

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more