O
p
r
o
e
p
t
o
t
P
r
o
j
e
c
t
e
n
Brussels Design September - Intro slide 1
Brussels Design September - Intro slide 2
Brussels Design September - Intro slide 3
Brussels Design September - Intro slide 4
75
100%

From - To

19.09 27.12

Place

Rue Lebeau 16-18, 1000 Bruxelles
SHOPS & BRANDS

AIME - Art et art de vivre

About

Een nieuwe plek die « art & art-de-vivre » laat zien via het werk van Belgische en Europese kunstenaars en ontwerpers
De twee modeontwerpsters Annelies Bruneel en Ramona Wilmes, achter de merken Atelier Annelies Bruneel en MONA WIE, bundelen hun krachten om een nieuwe tijdelijke concept store te openen in het RTT-gebouw aan de Zavel in Brussel (voorheen de TASCHEN-winkel). In de context van de huidige situatie willen zij perspectieven creëren voor ontwerpers en kunstenaars door hun de mogelijkheid te bieden om hun werk te presenteren op een iconische plaats, potentiële klanten te ontmoeten en samen te werken. De concept store opent voor het eerst de deuren op zondag 19 september, met openingsevent op 23 september, en loopt tot het einde van het jaar.

In de concept store zal het werk van onafhankelijke mode ontwerpers en designers evenals kunstenaars te zien zijn. De deelnemers zijn geselecteerd op basis van criteria zoals verfijnd design, hoogwaardige kwaliteit, vakmanschap, lokale of Europese productie en duurzaamheid. Naast Atelier Annelies Bruneel en MONA WIE, vinden we : [Erica Hinyot, Neeltje De Vries, Marinette, Geert De Taeye, Linea Sartoriale]. De line-up van kunstenaars en ontwerpers verandert regelmatig en vernissages en concerten zullen plaatsvinden tijdens de gehele duur van de concept store.

De projectleiders hebben samengewerkt met Marco Rocha, een Portugese retail architect, Libeco, Casalis en Studio Part om een modern-warme en unieke ruimte te scheppen.

“In een maatschappij die gemakkelijk, snel en tof vooropstelt, gaat het authentieke verhaal verloren. De kunst van het leven is je eigen verhaal laten zien en dat te laten zijn door je te omringen met ondersteunende en mooie dingen. In de concept store bieden we tijd, ruimte en verbinding met het verhaal en het werk van elk van de geselecteerde makers. ”

Deze concept store steunt ook diegenen die het zwaarst getroffen zijn door de crisis door een deel van de gegenereerde inkomsten te doneren aan geselecteerde NGO's, zoals Nasci. 


Met plezier boeken we graag voor u een afspraak voor een interview met ons of een van de makers.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more