Studio Art&Design

Stéphane THOMAS, ontwerper van meubels en (kunst)voorwerpen, is een artiest en een rasechte vakman. Door ambachtelijke en hedendaagse productietechnieken te combineren streeft hij onversneden schoonheid na.

Na zijn studies industrieel ontwerp aan de École Supérieure des Arts in Luik restaureerde hij historische monumenten onder toezicht van de Compagnons du Devoir. In 2018 richtte hij in Brussel zijn eigen ontwerpstudio en tentoonstellingsruimte op.

Stéphane is geboren in de Franse Vogezen, waar hij omgeven door de natuur houtbewerking studeerde. Die afkomst en vakkennis schemeren door in zijn werk, net als zijn experimenten met tal van materialen. Denk maar aan hout (vaak van lokale herkomst) en touwen, maar ook aan staal en steen. Zijn doel? De techniek beheersen, zij het wel met respect voor de grondstof, die het werk moet sublimeren. Door zijn vindingrijkheid de vrije loop te laten en subtiel met kleurharmonieën te spelen, creëert hij originele en esthetische meubels die toch bijzonder functioneel zijn. Gewaagde maar harmonische verbindingen van ijzer en hout resulteren in rekken met vloeiende lijnen en bureaus met riante en originele opbergvakken. Touwen kronkelen zich als vergulde bijenkorven rond lampen en creëren een sensuele stralenkrans van licht en sfeer. Stoelen ontpoppen zich tot golven die wegdromende lichamen omarmen ...

Ondanks zijn creatieve geest is Stéphane niet wereldvreemd, getuige de vele partnerschappen die hij heeft opgezet. Zo werkt hij momenteel samen met een ambassadeur van de Franse haute coiffure die verbonden is aan l'Oréal en buigt hij zich met name over de inrichting en visuele identiteit van de salons.

Zijn liefde voor glas voerde hem dan weer naar de Sprimoglass-fabriek in Luik, waar hij tegenwoordig experimenteert met productietechnieken, vormgeving en kleurencombinaties.