Between Art and Design. The Belgian scene.

Voor de dertiende editie van Brussels Design September, stellen Design September et Flanders DC u de tentoonstelling Between Art and Design. The Belgian Scene voor.

De tentoonstelling richt zich op een relatief kleine niche binnen de designsector, die van het collectible design of ook nog design art genoemd. De objecten bewegen zich tussen kunst en design. De focus ligt op beperkte series en unica, in hoofdzaak ambachtelijk vervaardigd. De monumentale vorm en esthetiek krijgen voorrang op de functionaliteit en vormelijk onderzoek en experiment met materialen en technieken leiden tot een hoogstpersoonlijke vormentaal.

Wat opvalt, is de grote artistieke en vormelijke diversiteit, zoals zich dat in België ook uitgesproken manifesteert in de wereld van de beeldende kunsten. De ontwerpers stellen zich erg individueel en onafhankelijk op, en hun werk is gereserveerd en nooit opdringerig. Ze experimenteren met materialen en technieken en voeren vaak zelf uit of zijn er van zeer nabij bij betrokken. Hun gevoel voor esthetiek en juiste verhoudingen, het respect voor het materiaal en de fijne afwerking zijn de bindende krachten. Dit is hun sterkte.

Event : 12.09.18 > 04.11.18
Vernissage: 11.09 only on invitation