Fabrique M

Het collectieve MACOCOÏ is een jong Brussels collectief opgericht in 2017, aan de uitgang van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel. De 7 textielontwerpers die het samenstellen, werken voornamelijk met textiel via verschillende technieken zoals weven, zeefdrukken, lasersnijden, borduren, verven, voor toepassingen op zowel het gebied van kunst als design. Met zijn vrije en samengestelde structuur wil het collectief de waarde van hedendaagse textielcreatie verhogen en het in verrassende vormen laten bestaan.

« Habiter un lieu, est-ce se l’approprier? Qu’est ce que s’approprier un lieu? À partir de quand un lieu devient-il vraiment vôtre?»
Georges Perec

Het collectief MACOCOÏ biedt een beweeglijke tentoonstelling aan waarbij de objecten gezamenlijke creatielocaties en gedeelde mediums zijn .Diverse evenementen rondom de voorstelling leiden de toeschouwer tot interactie en een unieke ondervinding met de capsulecollectie door het collectief gecreëerd. De designers bieden niet enkel hun creaties aan binnen de tentoonstelling, maar kijken er samen met de bezoeker naar uit om ze , dankzij deze laatste, verder te laten evolueren.

Tapijten, schermen, kussens, tafelkleden, -en doeken, borden, behangpapieren, ... zullen de ruimte overweldigen tijdens de hele periode van de expositie. Het collectief MACOCOÏ beoogt om op diverse manieren kennis te maken met het textiel en de objecten. Het opzet bestaat erin om materialen, oppervlakten, ruimtes te ontwikkelen en linken te creëren tussen het object en de gebruiker met de nodige vrijheid van bestemming en toewijzing. Op die manier wordt het geheel veeleer een speel -en interactieruimte tussen de creaties, de leden van het collectief alsook voor de bezoekers.

MACOCOÏ staat zo stil bij de verschillende gebruiken en methodes om onze levenswijzen te leren begrijpen.
Een expositie in het teken van de overname van ruimtes en een beleving om samen te delen.