Bram Kerkhofs at Diito Dansaert #ikkoopbelgisch #jachetebelge

Coil is een modulair kastsysteem waarbij een semi-transparant gordijn volledig rondom een basisconstructie wordt gevormd vanuit een verticaal en parallel geweven elastisch touw.
Het vormt het midden tussen een klassiek open rek en een vitrinekast en kan van alle kanten worden gebruikt. Om iets in te brengen of iets eruit te halen, moeten de elastische snaren opzij geduwd worden.

Diito is een galerij (bovenstad) en een winkel (benedenstad) waar jonge ontwerpers, uitgelezen merken en vintage meubilair verkocht en tentoongesteld worden.

België telt bijzonder veel steengoede ontwerpers en vernieuwende designmerken. En ze maken fascinerende meubel- en interieurstukken, maar ook brillen, juwelen, serviesgoed, wandtapijten,... 16 ontwerpers, collectieven en merken staan te trappelen om tijdens Design September (6 -30 september) hun nieuwste werk te tonen in Brussel. 15 vitrines maken speciaal voor hen plaats en laten de stukken in dialoog gaan met hun eigen koopwaren.

Met het #ikkoopbelgisch-parcours bieden we een gratis tentoonstelling in de Dansaertwijk aan. Deze bruisende wijk toont al vele decennia dat Brussel een creatieve, inspirerende plek is waar je het leven goed is. Doorheen het parcours ontdek je niet alleen nieuwe designstukken, je leert ook 15 winkels, galerijen en horecazaken kennen die geloven in Belgisch design, ondernemerschap en authenticiteit.
Ik Koop Belgisch/J’Achète Belge (een initiatief van Flanders DC, Creamoda, MAD Brussels en WBDM - Wallonie-Bruxelles Design Mode) wil design- en modelabels van eigen bodem in de verf zetten. De consument wil immers wel lokaal kopen, maar kent het aanbod niet altijd. Dat geldt voor design nog veel meer dan voor mode. Met dit parcours willen Flanders DC en MAD Brussels hier iets aan veranderen en tonen dat er Belgisch design is voor alle smaken en beurzen.

www.bram-kerkhofs.be - http://www.diito.be - www.ikkoopbelgisch.be - www.flandersdc.be - www.mad.brussels