Georges Pelletier, 60 years of ceramics

Georganiseerd ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van de kunstenaar, zal deze tentoonstelling worden gewijd aan de creaties van keramist Georges Pelletier. Zijn verlichtingsarmaturen, zijn atypische totems en spiegels zijn gemakkelijk te herkennen aan de details die een voor een door de artiest met de hand uitgewerkt werden en waarvan de uiteindelijke bijeenvoeging een uniek sculpturaal werk creëert.

Georges Pelletier is geboren in Brussel op 9 oktober 1938. Hij studeert aan de Nationale School voor Kunsten en Ambachten in Parijs, waar hij zich op keramiek oriënteert. Nog tijdens zijn opleiding gaat hij aan de slag in het Atelier van Claude Pantzer (beeldhouwer keramist 1930-1969), in het Aardewerkatelier Accolay en de werkplaats La Roue de Vallauris. In 1961 opent hij zijn eigen atelier in Parijs, waar hij zijn eerste unieke stukken creëert. In 1963 exposeert hij zijn stukken op de markt van Saint-Ouen en wordt hij gespot door het Huis Bobois waarvoor hij tot 1973 veel verlichtingsarmaturen zal produceren. In 1973 besluit hij zijn werkplaats in Cannes op te zetten, waar hij nog steeds actief is en tot heden aan het werk is.

Zijn creaties uit de jaren 60-70 zijn recent terug in trek gekomen, dankzij handelaars en decorateurs die zijn werk in de kijker plaatsen.

Vandaag blijft Georges Pelletier nieuwe sculpturale werken creëren, maar hij reproduceert ook vol passie zijn successen uit de jaren 60. Als internationaal erkend artiest is hij vandaag vertegenwoordigd in tal van galerijen en worden er tentoonstellingen aan hem gewijd.

Vergeet eind september niet de tentoonstelling gewijd aan het werk van Georges Pelletier!
>> Brussels Design Market - 29 + 30 september 2018 - Tour & Taxis
Meer info: www.designmarket.be