Storytelling through design

Carpet of Life is een social design merk. Gebruikmakend van een authentieke ambacht, overgedragen van generatie op generatie, transformeren vrouwen in de Marokkaanse Sahara garderobes en textiel tot een levendige “Carpet of Life”- een uniek kunstwerk.

Het Carpet of Life concept is gebaseerd op Marokkaanse tapijten genaamd Boucherouite. We upcyclen kledij: wie van ons heeft er niet teveel kledij in de kast hangen die hij/zij niet meer draagt maar ook niet kan weggooien? Carpet of Life biedt een oplossing! Deze ambacht is een authentieke kunstvorm waarbij, in plaats van vaststaande patronen en designs, de intuïtie van de maaksters leidend is. Oorspronkelijk worden deze tapijten gebruikt als decoratie, maar ook als functioneel object in huis, bijvoorbeeld als slaapmat. Vanuit hun gevoel worden nieuwe vormen en combinaties gecreëerd, een eerbetoon aan de verbeeldingskracht en creativiteit.

Traditionele Boucherouite tapijten worden gemaakt van repen en stroken van restanten textiel, zoals wol, katoen, synthetische stoffen, lurex en nylon. Maar ook tweedehandskleding zoals theedoeken, bedlinnen en zelfs kunststof zijn geschikte materialen voor een tapijt. Op deze manier worden stoffen gerecycled en verwerkt tot een exclusief kunstobject.

!DROPS

‘Iedereen is een vat vol potentieel. Dat potentieel wakkeren we aan met passie en aanstekelijk enthousiasme voor een vooruitstrevende, geconnecteerde en leefbare 21e, 22e en 23e eeuw.’

Hi, wij zijn !DROPS, pleased to meet you!
!DROPS is een sociaal innovatiebureau. Als creatief collectief pakken we maatschappelijke vraagstukken aan. Van facilitatie tot creatie; van denken tot doen. We werken multidisciplinair en zien cultuur en digitaliteit als dé tools voor positieve verandering. Hierbij plaatsen we ‘the power of people’ centraal. Samen ontwikkelen we duurzame resultaten voor een leefbare 21e eeuw. Dichtbij huis en over de grenzen heen.

Hoe pakken wij dit aan?

Design voor mensen, met mensen
!DROPS beschikt over een methodologie die gebaseerd is op Human Centered Design. We creëren samen met partners en de mensen die noden en behoeften ervaren, oplossingen, producten en services die er voor hen echt toe doen. Onze processen zijn iteratief: door te herhalen werken wij aan continue verfijning en verbetering. We overgieten dit met cultuur en digitaliteit.

Meer information op idrops.org