Touijar Creation - An Handcrafted Story

Jacques Touijar
Geboren in Tanger in 1946, op 100 meter van de golven. Vanaf de leeftijd van 7 jaar is het de openbaring voor het beeldhouwwerk met verschillende materialen, steen, klei, gips, in een anarchistische geest. 1964 Zijn smaak voor avontuur doet hem in Spanje landen, waar hij tuinbeelden maakt in marmer en graniet. 1967 Hij verhuisde naar België en werkte in verschillende beroepen.1975 Hij deelt het atelier van Claire Morenhoudt waar hij armaturen en decoratieve objecten van prestige met halfedelstenen maakt.1980 Hij vestigt zijn eigen ateliervloer in Waver in Elsene.
1985-1988 Hij opende een filiaal in de Wellington Gallery in Waterloo, waar hij zijn werken exposeerde, waaronder bronzen dierbeelden, metalen tafels en sieraden.1988 Met zijn gezin verhuisde hij naar de 7 rue du prince royal in Elsene, waar hij eindelijk de studio en de galerij kon maken die hij opende om samen te leven en zijn creatieve wereld te installeren.

Carine Urfels
Geboren in de Fagnes in 1965. Sinds haar kindertijd wordt ze aangetrokken door de creaties van naden en juwelen, maakt ze op 12-jarige leeftijd haar eigen kleding, kettingen etc. In 1984 verhuisde ze naar Brussel om vakken te volgen bij Arts and Crafts in Joeillerie. Ze ontmoet haar toekomstige echtgenoot Jacques Touijar ter gelegenheid van een bezoek aan de werkplaats van deze laatste verdieping van Waver. Hun wederzijdse liefde op het eerste gezicht markeert het begin van een unie van leven en werk die meer dan 30 jaar heeft geduurd. Hij laat hem zijn ervaring gebruiken om zijn training te perfectioneren.

Carine en Jacques Touijar creëren elk in hun stijl, gouden, zilveren en bronzen sieraden versierd met kostbare of halfedelstenen. Met betrekking tot kettingen, hangers, broches of oorbellen gemaakt door Carine. Ze hebben vaak een heel vrouwelijke uitstraling, verwijderbare elementen die het uiterlijk veranderen afhankelijk van de stemming of het gedrag van hun eigenaar.

De unieke stukken kunnen ook het resultaat zijn van een verzoek van een klant die zijn wens aan wie zij een project aanbieden en een keuze van stenen en materiaal blootstelt aan de wens en de persoonlijkheid van degene die zal hebben het plezier om het te dragen. De visie van de sieraden van Jacques weerspiegelt zijn roeping als beeldhouwer.

Al hun creaties komen uitsluitend uit hun werkplaats en hun klanten strekken zich uit tot ver buiten België.
Ze gaven hun passie door aan hun dochter, die op haar beurt uitdrukking geeft aan haar werken, haar karakter, haar jeugd en haar originaliteit.