En rouge et blanc

In de Citroëngarage waar vroeger afgewerkte auto’s met de kenmerkende rood-witte merkkleuren werden geleverd, zullen tal van designvoorwerpen in rood en wit uit de collecties van het Centre Pompidou en het Brussels design museum worden tentoongesteld.

De rood-witte dambordvormige opstelling staat voor een hedonistische en iconoclastische moderniteit. In de jaren zestig waren rood en wit, mede door de popart, de cultkleuren van objecten in plastic en ander synthetisch materiaal. Het vuurrood contrasteert met de witte minimalistische objecten en het repetitieve aspect is tekenend voor het designlandschap van die tijd. De werken, die het midden houden tussen industriële voorwerp en radicaal design, tasten de grenzen af van kunst en architectuur. In deze ruimte is ook een spectaculair staaltje te zien van aerodynamisch design: een racewagen in biomorfevormen, startensklaar, ontworpen door Luigi Colani!

Een project van de Service design et prospective industrielle, Musée national d’art moderne, Centre Pompidou, in samenwerking met ADAM - het Brussels design museum.

Event : 12.09.18 > 07.01.2019