WELCOME TO THE WORLD OF CAROLINE NOTTE

ONZE STUDIO

Louis Herman De Koninck (1896-1984) heeft veel gewerkt aan binnenlandse architectuur, eengezinswoningen en appartementencomplexen. Hij wordt voorgesteld als een leidende figuur van de "moderne" beweging in België, die de art nouveau volgde zonder een echte caesuur te veroorzaken.

Caroline Notté en haar team zijn verheugd om hun studio te kunnen oprichten in het personnel huis van Herman De Koninck in Ukkel Fond'Roy laan.

In 1924, op het moment dat het begint te worden toegejuicht door de leiders van de "avant-garde" beweging.Deze reflectie op de kubus en de betonwet van de architect in het midden van een ernstige huisvestingscrisis. De Koninck bleek een onvermoeibare uitvinder te zijn, voortdurend bezig met het bestuderen van nieuwe producten en technieken, zoals gewoon beton, isolerende panelen en geïndustrialiseerde raamkozijnen.

Een andere opmerkelijke prestatie van de architect is de gestandaardiseerde Cubex-keuken, vervaardigd in duizenden exemplaren en nog steeds te vinden in sommige Brusselse gebouwen uit de periode 1930 tot 60.De Koninck ontwierp ook paviljoens en reclamecabines voor tentoonstellingen.

Deze geest van innovatie en creativiteit blijft een permanente inspiratiebron voor Caroline.

DE GALERIERUIMTE

De galerieruimte is elke donderdag- en vrijdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur toegankelijk voor het publiek.
We bieden een selectie hedendaagse meubels, vintage en design kunstwerken, sculpturen, foto's, etc. met de bedoeling om erkende en opkomende kunstenaars te presenteren. Het gedeelte "Galerij" van de website www.carolinenotte.com verschijnt als een onuitputtelijke bron van inspiratie, met een bredere selectie dan de stukken gepresenteerd op Avenue Fond'Roy, om de wereld van Caroline Notté te markeren.

OVER

Caroline Notté (1977 - Belgisch)
Architect - Interieur Ontwerper - Fine Art Photographer

Caroline Notte (CN), gevestigd in Brussel, is altijd ontroerd door de aansprekende scènes en sferen die ze over de hele wereld is tegengekomen. Als een enthousiaste reiziger en avonturier, legt zijn werk deze ervaringen vast om verbazing te wekken en aspiraties te wekken.

Na zijn afstuderen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Brussel, CN vervolledigde haar studie met een diploma in de architectuur aan de La Cambre in Brussel en behaalde daarmee de hoogste onderscheiding.

Met een graad in kunst en architectuur, CN koos toen voor het verbeteren van haar CV als een complete all-round artiest, een opleiding fotografie in New-York aan het New York Institute of Photography.

Voordat ze haar eigen praktijk lanceert, verwelkomt ze de mogelijkheid om haar gevoel van ruimte te ontwikkelen terwijl ze twee jaar voor Marc Corbiau werkt. Om haar professionele ervaring verder te ontwikkelen, werkte CN gedurende vier jaar samen met de interieurontwerper Lionel Jadot.

Deze diverse opleiding en ervaring is uitgebreid met een multidisciplinaire benadering van haar werk. Als gevolg hiervan combineert ze haar training met talent om uitzonderlijke kunstwerken te creëren die in harmonie zijn met het domein van de klant.

Als architect, interieurontwerper, fotograaf en professor aan het College of Advertising & Design (CAD), is CN een veelzijdige kunstenaar zoals Andrée Putman.

CN verzamelt afbeeldingen, materialen, verhalen en indrukken als routekaarten die haar onderscheidende taal bepalen. Deze specifieke toon is een hotel, een modeboetiek, een kantoor, een huis, enz.

Ze is er altijd daar om een verrassing te creëren door haar kunstwerken, door de sombere sensatie van "déjà vu" te negeren. Wanneer ze steden en landschappen vertegenwoordigt, gaat ze verder dan de reproductie van de abstracte schoonheid van de natuur en haar caleidoscoop van kleuren, in een poging haar weg te banen tussen fictie, documentaire en verbeelding.

Event : Every Thursday