Red in Italy. The Colours of Red in the Italian Design

Exhibitions

Het Italiaans Cultureel Instituut, Campari Group en de Galleria Campari presenteren de tentoonstelling Red in Italy. The Colours of Red in the Italian Design. Aan de hand van een reeks iconische designobjecten Made in Italy, die reeds in de Galleria Campari werden tentoongesteld, biedt dit project een 360-graden verkenning van alles wat draait om de kleur rood.
Doel van deze tentoonstelling is het bevorderen van een culturele uitwisseling. Kleuren behoren tot de cultuur van een land, ze vertalen zich in gewoonten en levenswijzen van een volk; ze beïnvloeden niet alleen de manier waarop mensen zich gedragen maar ook hun omgeving, de taal en het imaginaire. Met het iconische rood van Campari als uitgangspunt, wordt het universum van de 'tinten rood' die de beschavingen in de wereld hebben gekenmerkt, in beschouwing genomen. Door kunst, design, cultuur en sociologie met elkaar te vervlechten, licht de rijke en verrassende geschiedenis van deze kleur ook toe hoe de mentaliteit door de jaren heen is geëvolueerd.
Het tentoonstellingsparcours is gestructureerd rond vijf thematische delen zodat de bezoeker al zijn zintuigen kan inschakelen om ze te interpreteren.
De belangrijke rol van Campari Group en de Italiaanse bedrijven in de wereld van het design wordt in deze tentoonstelling benadrukt door de aandacht te vestigen op karakteristieke elementen van de producten Made in Italy, waaronder hun verbondenheid met traditie en cultureel erfgoed alsook hun kwalitatief hoogstaande knowhow.

Date event : 12.09 > 09.10 Vernissage: upon invitation Tel: 02 533 27 20 address: Rue de Livourne 38 Website: http://www.iicbruxelles.esteri.it