Adrian Cruz

Exhibitions

In 1946 begon mijn grootvader Chema met hars te werken in zijn kleine werkplaats in Mexico-Stad. Hij maakte figuren zoals speelgoed, knopen en huishoudelijke voorwerpen, maar zijn creativiteit ging verder dan het commerciële gebruik van de hars. Hij begon te experimenteren met nieuwe vormen, omhulde bloemen en insecten om prachtige kunstwerken te maken.
Toen ik een kind was speelde ik met deze objecten, gefascineerd door de translucentie en de driedimensionale illusie die licht door de hars creëert.
Nadat ik mijn studie architectuur in Italië had afgerond, realiseerde ik me dat deze objecten nog steeds in mijn hoofd lagen te wachten om nieuw leven te worden ingeblazen en er opnieuw mee te spelen. Vandaag de dag, gebruikmakend van de unieke en geavanceerde techniek van Chema, meng ik kleuren geïnspireerd door de Mexicaanse cultuur met pure vormen in onyx en marmer zoals geleerd door mijn achtergrond als architect.
Doorheen de voorwerpen die mijn grootvader creëerde, gaf hij mij zijn passie door. Hoewel ik hem nooit heb ontmoet is elk stuk dat ik ontwerp een ontdekking van iets nieuw over Chema.

Date event : 5.09 > 30.09 Vernissage: du mardi au samedi de 10h30 à 18h30 Tel: 02/644 24 35 address: Rue Darwin 38 Website: https://www.adriancruzelements.com