Parideo, Less Is More

Shops&Brands

PARIDEO, Less is More!
Maandag tot Zaterdag - 11:00 > 19:00

Het woord ‘ideaal’ wordt veelvuldig gebruikt. En toch, wordt Matthieu Cogels gedreven door één ideaal: perfectie. Met Parideo brengt hij een eclectische selectie van mooie, functionele, duurzame en stijlvolle objecten op de markt.
Als creatieveling en liefhebber van mooi objecten, lanceerde Matthieu Cogels een webshop gewijd aan hedendaags design in 2015. Voor de selectie van de aangeboden producten laat hij vooral zijn hart spreken: "Ik heb een zwak voor modulaire en ludieke objecten; ze zijn niet alleen functioneel, maar iedereen kan er een eigen relatie mee opbouwen.”. Een object kan gemanipuleerd en getemd worden. Bovendien integreert het en brengt het karakter aan uw interieur. Objecten zijn ontworpen om lang mee te gaan: mooie materialen hebben hun eigen verouderingsproces: elk goed ontworpen object evolueert met en door mensen.
Matthieu zoekt naar Belgische en Europese designers die vaak onbekend zijn in België. Naast object zelf, is hij geïnteresseerd in de filosofie van de ontwerper, zijn creatieve aanpak, zijn knowhow: "Via Parideo wil ik gewetensvolle vakmensen onder de aandacht brengen, zodat het grote publiek de kans krijgt om deze kunstenaars te ontdekken ". Parideo geeft de absolute voorrang aan originele en “volwassen” designs en biedt daarom alleen objecten die een betekenis en waarden overbrengen.
Parideo eist een volledige transparantie van de ontwerpers waarmee het samenwerkt. Elk individueel object wordt gekozen vanwege zijn kwaliteiten: zuiverheid van zijn lijnen, duurzaamheid, originaliteit van het design, keuze van de gebruikte materialen, kwaliteit van het product en vooral een exclusieve Europese productie!
Met het oog op een rationele consumptie, wordt het aanbod aan objecten gereduceerd tot het essentiële en evolueert ze gedurende de tijd. "Mijn wens is niet om tientallen objecten te verkopen met eenzelfde functie, noch om de ontwerpers in concurrentie te brengen. Ik wil vooral innovatieve oplossingen aanbieden en hun ontwerpers waarderen! "
Parideo heeft ook een privé-showroom in hartje Brussel, 130m² gewijd aan design. Het is een beetje zoals thuis: van de keuken naar de woonkamer, van de badkamer naar de slaapkamer. Elk kamer is een bron van inspiratie.
Parideo werkt momenteel samen met verschillende ontwerpers zoals Hiroshi Tsunoda, Adam & Arborth, Jaanus Orgusaar, Ding3000, Maria Berntsen, Holmegaard, Florence Aobadia, Philippe Bouveret, Heerenhuis, Sascha Sartory, ...
De meeste van deze ontwerpers hebben reeds talloze prijzen gewonnen.

Date event : 06.09 > 30.09 Vernissage: 05/09/2019 18h>22h Tel: +32494901966 address: avenue du Prince Héritier 118 - 1200 Bruxelles Website: https://www.parideo.com