KEITH HARING and his Belgian entourage

Focus ceramics

Gelegen in een prachtig huis uit het begin van de 20ste eeuw biedt Galerie de la Béraudière een belangrijke plaats voor design en interieurdecoratie met grote namen als Ron Arad, Isamu Noguchi, Hubert le Gall, Garouste en Bonetti, etc. Een verrassende plek te ontdekken in het hart van Brussel.

Tijdens de maand september 2019 en tot eind oktober eert de galerie de Amerikaanse popartiest Keith Haring die bekend is bij het grote publiek vanwege zijn persoonlijke en subversieve grafische stijl evenals zijn voorliefde voor ongebruikelijke media. Haring had een bliksem- maar productieve carrière (1958-1990).
Minder bekend is het feit dat deze kunstenaar een speciale band had met ons land sinds hij drie zomers bracht in België, en meer bepaald in Knokke en Antwerpen, tussen 1987 en 1990, waarbij hij nauwe banden smeedde met verzamelaars en leden van de Belgische kunstscène van die tijd.

Galerie de la Béraudière heeft ervoor gekozen om Keith Haring opnieuw te verbinden met België en zijn werk te vergelijken met dat van Belgische popartiesten zoals Evelyne Axell en Pol Mara in een tentoonstelling die explosief belooft te worden!

Daarnaast worden de stukken van Olivier Gagnère gepresenteerd op de KEITH HARING en zijn Belgische entourage-tentoonstelling.
In de vroege jaren 80, Olivier Gagnère zet de Italiaanse cult-ontwerper Ettore Sottsass, en werkte samen met de Memphis-groep in Italië, een belangrijke stap in zijn werk. Vervolgens werkte hij samen met de glasmakers van Murano en de meesters van de hele wereld voor de realisatie van zijn eerste creaties, waaronder objecten in glas en porselein. Hij werkte vervolgens samen met Marc Lamouric, Néotu, Kréo en Maeght waar zijn werken worden tentoongesteld. Zijn creaties behoren nu tot de belangrijkste nationale en internationale collecties in de grootste musea ter wereld.
Olivier Gagnère presenteert een eclectisch profiel, aangezien hij werkt als glasblazer, keramist, meubelmaker, binnenhuisarchitect, decorateur en ontwerper.

Zijn grafische en kleurrijke stukken gaan subtiel de dialoog aan met het werk van popartiest Keith Haring die we op 5 september 2019 op de galerij zullen presenteren.

Date event : 05.09 > 31.10 Vernissage: 05/09/2019, from 5pm to 9pm Tel: +32 2 646 92 15 address: 6, rue Jacques Jordaens - 1000 Brussels Website: http://www.delaberaudiere.com