ARTISTS IN ARCHITECTURE

Exhibitions

ARTISTS IN ARCHITECTURE
Re-Activating Modern European Houses

Van juli tot september 2019 organiseren BOZAR, de Fundació Mies van der Rohe (Barcelona) en de universiteit van Napels Federico II zes artiestenresidenties in 20e-eeuwse huizen in heel Europa, die gebouwd of ooit bewoond werden door opmerkelijke culturele figuren: Casa Vilaro in Barcelona en de huizen van Olivier Strebelle (door André Jacqmain) en Willy Van Der Meeren in België, Giuseppe Fiorelli en Sol LeWitt in Italië en Marcel Iancu in Roemenië. Het project wil minder bekend Europees cultureel erfgoed opnieuw in de kijker zetten.
De residenties werden samen met verschillende Europese universiteiten in 2018-2019 voorbereid. Na een projectoproep en een jury per huis werden de artiesten geselecteerd. Het resultaat van de residenties zal in het najaar van 2019 in de drie partnerinstellingen te zien zijn op een tentoonstellingsmuur.

Gecofinancierd door het programma Creative Europe van de Europese Unie in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 (EYCH).

Date event : 01.07 > 30.09 Vernissage: - Tel: +32(0)473 38 33 19 address: 23 rue Ravenstein, B - 1000 Website: http://www.bozar.be