SPACES. Interior Design Evolution

Exhibitions

De inrichting van onze interieurs weerspiegelt een manier van leven en van consumeren. Ze is de getuige van de grote sociale omwentelingen en de technologische voortuitgang van onze beschaving. Van de ostentatieve decoratie van de 19de eeuw tot de open en minimalistische ruimten van de hedendaagse appartementen toont de tentoonstelling SPACES. Interior design evolution de evolutie van de interieurs en hun inrichting.
De ontwikkeling van de elektrische verlichting, de industrialisering van het meubilair of de komst van de huishoudapparaten transformeren de binnenhuisarchitectuur van onze leefruimten en veranderen onze manier om de ruimte te bewonen, te benaderen en te begrijpen. Als intieme plek die ook iets zegt over haar bewoners bevat ons "thuis" tal van symbolen en tekens die wijzen op ons toebehoren tot een groep, een cultuur of een filosofie.

Of het nu gaat om de organisatie van hoe je door de ruimten beweegt of de evolutie van het design van het interieur en het meubilair, wat kunnen de interieurs en hun inrichting ons leren over onze manieren van leven, denken en handelen?

Date event : 29.05 > 03.11 Vernissage: 28.05.2019 | 7 pm Tel: 02 669 49 21 address: Place de Belgique 1 Belgiëplein, 1020 Brussels Website: http://www.adamuseum.be