Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/designseptember.be/httpdocs/class/model.php on line 22
Design Lunch

Design Lunch

Exhibitions

Het ADAM - Brussels Design Museum, de CID - centrum voor innovatie en design van Grand-Hornu en de Faculté d’Architecture La Cambre-Horta stellen voor: Design Lunch. Met interventies van Ben Storms, Belgische designer, die vertegenwoordigd wordt in de tentoonstelling Design on air (CID) en Pablo Lhoas, decaan van de Faculté d’Architecture La Cambre-Horta - ook geïnterviewd in het kader van de tentoonstelling SPACES. Interior design evolution (ADAM - Brussels Design Museum), wil men met dit initiatief de dialoog en reflectie rond design bevorderen. Na een korte introductie zal de discussie verder gevoerd worden met een lunch.
Met de steun van visit.brussels.
De Design Lunch wordt gehouden in het Frans.
Sprekers:
- Ben Storms: Ben Storms is een Belgische designer die denkt door middel van interactie met materie. In zijn beoefening neigt hij ernaar om naar die materialen te kijken zonder vooroordelen, bijna ongeremd. Hiermee kan hij een glimp opvangen van de mogelijkheden die een materiaal te bieden heeft. Door de grenzen te onderzoeken dir verder gaan dan wat wordt verwacht, daagt hij de conventionele noties van een materiaal uit. In plaats van vervreemd te raken van de rijke steenhouwerijtradities van Belgïe, bezorgt hij het met nieuwe uitkijkpunten. Het resultaat is het creëren van objecten die zowel in vorm als functie opvallend zijn.

- Pablo Lhoas: Gediplomeerd in architectuur in 1989 aan het Institut supérieur d’architecture de l’Etat “La Cambre”, werkt Pablo Lhoas sinds 1992 bij Lhoas&Lhoas Architects, een Brussels architectuurbureau dat actief is in op het gebied van architectuur en design. Hij naam deel aan de oprichting van de formele organisatie “Open City”, bedoeld om onderzoek te doen naar het ontstaan van de stad, en aan de oprichting van de formele organisatie NeTHca, bedoeld om architecturaal onderzoek te ondersteunen. Sinds 2016 hij is decaan van de Faculté d’Architecture La Cambre-Horta.

Date event : 11.09 > 11.09 Vernissage: 11.09 / 12h – 14h Tel: 02 669 49 21 address: Faculté d'Architecture La Cambre-Horta, Place Eugène Flagey 19 - B-1050 Website: http://www.adamuseum.be